Bureau: Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Inspireren

Iedereen heeft belang bij goede architectuur. De opdrachtgever die er gaat wonen of werken, de buren omdat de straat meer allure krijgt, voorbijgangers die zich kunnen verbazen, de gemeente omdat de wijk verbetert, de gebruiker die zich behaaglijk voelt…. Vernieuwende, eigenzinnige gebouwen zullen mensen inspireren.

Luisteren

De opdrachtgever staat bij ons centraal. Die zal tenslotte in het pand gaan wonen of werken. Dus luisteren we, dragen passende plannen aan, luisteren weer, komen met eigenzinnige toepassingen… Door dit uitwisselen van ideeen ontstaat een verrassend en passend voorlopig ontwerp dat uitgewerkt wordt tot een werktekening en bestek die de basis vormen voor uw huis of bedrijfspand.

Begeleiden

Veel opdrachtgevers ervaren het bouwproces als een avontuur en kijken verlangend uit naar de oplevering van hun gebouw. Dus moet de bouw vlot verlopen. Een bouwkundige kan dat hele bouwproces begeleiden, van eerste schets tot bouwvergunning, van bestek tot bouwbegeleiding. Om onnodige bouwkosten te voorkomen, kijkt een bouwkundige altijd of uw plannen uitvoerbaar en duurzaam zijn.

Bouwen

Ons bureau werkt nauw samen met ervaren adviseurs, calculators, architecten en constructeurs die weten hoe ze een origineel ruimtelijk plan moeten uitvoeren. Zo streven wij naar fraaie, spannende gebouwen met een eigen karakter die in hun omgeving horen. Die omgeving betrekken we ook bij het zoeken naar en toepassen van duurzame en energiebesparende oplossingen voor uw gebouw. Met een 3D impressie kunt u familie, vrienden of medewerkers alvast virtueel met de mooie, ruimtelijke indeling en bijzondere lichtinval verbazen.

Team Nico Dekker

 

 

“Architectuur een passie”

- Nico Dekker

‘Architectuur een passie!’, vertelt Nico Dekker: ‘Want een bouwkundig ontwerper kan zowel zijn technische, creatieve als sociale vaardigheden aanspreken.

Daarbij vind ik goed luisteren en me inleven in de gebruiker essentieel. Want alleen door grondig onderzoek en intensief samenwerken kan dit samenspel van techniek, creativiteit en inlevingsvermogen tot het fraaiste resultaat leiden.’, besluit de bouwkundige bevlogen.

Dekker studeerde van 2001 tot 2004 Bouwkunde, Architectuur aan Hogeschool INHOLLAND in Alkmaar. Daarvoor volgde hij van 1997 tot 2001 de mbo-opleiding Bouwkunde aan het Horizon College in Alkmaar.

 

“Architectuur raakt me”

- Sanne Glas

‘Architectuur raakt me’, vertelt Sanne Glas gedreven.

 

‘Al heel jong interesseerde ik mij voor architectuur en de bouw. Ik was altijd aan het tekenen. Voor de samenwerking met Nico Dekker werkte ik drie jaar als werkvoorbereider in de elektrotechnische installatietechniek. Daar heb ik veel geleerd, onder andere werken met Revit. Nico en ik vullen elkaar dus goed aan. Met deze stap naar de bouwkunde volg ik echt mijn hart.

‘Glas studeerde van 2006 tot 2011 Bouwkunde, Architectuur aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Daarna haalde ze in 2014 haar mbo-diploma Technicus Sterkstroominstallaties aan het Horizon College in Heerhugowaard

 

“bouwkundig regisseur!”

- Jasper Smit

‘Ook mijn keuze voor bouwkunde komt voort uit gedrevenheid en de vele facetten van ons vak’, vult Jasper Smit enthousiast aan. ‘Zo speel je vaak zowel de rol van  bouwkundig ontwerper als die van bouwkundig regisseur.

 

Bij het uitwerken en engineering  van projecten vind ik het behouden en versterken van het
ontwerp belangrijk, maar ook uitvoerbaarheid, duurzaamheid, comfort en gebruik zijn
essentieel. Daar heb ik op verschillende bouwplaatsen veel over geleerd. Ook heb ik bij
diverse werkgevers ruime ervaring gekregen in plannen en begroten.

Smit behaalde in 2003 een propedeuse bouwkunde aan Hogeschool INHOLLAND in Amsterdam. In 2006 vervolgde hij zijn studie in deeltijd aan de Hogeschool Amsterdam waar hij in 2009 in de richting bouwtechniek afstudeerde.

“Architect!”

- Mark Ivangh

‘Van kinds af aan gefascineerd door gebouwen, op mijn achtste tekende ik al plattegronden over’.

 

De gedachte dat een klein ideetje in je hoofd, uitgroeit tot een groot fysiek object is wat mij drijft, de creativiteit om oplossingen te zoeken en om de dromen van klanten te realiseren maken de architectuur tot een enorm fascinerend onderwerp. En specifiek de woningen, daar waar mensen de grootste emotionele binding mee hebben, inspireren mij.

Ivangh is in 2014 afgestudeerd in de richting Architectuur aan de TU te Delft, nadat hij daar eerder zijn propedeuse Bouwkunde heeft behaald. Daarna heeft hij een tijdje als bouwkundig tekenaar gewerkt.

“Architectuur als dromen”

- Mark Leegwater

‘Architectuur als dromen!’, vertelt Mark Leegwater: ‘Want wij werken aan het realiseren van een droom die uitkomt.

Leegwater studeerde van 2014 tot 2018 Bouwkunde, Architectuur aan Hogeschool INHOLLAND in Alkmaar. Daarvoor volgde hij de mbo-opleiding Bouwkunde aan het Horizon College in Alkmaar.

Wilt u ook weleens vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact op