Richtprijs bouwkosten vrijstaande woning

Volume en afwerkingsniveau uitrekenen
Een richtprijs van bouwkosten is weer te geven in een kengetal per vierkante of kubieke meter. Zo kunt u met uw budget en gekozen afwerkingsniveau uitrekenen welk volume en afwerkingniveau van het nieuwe pand binnen uw budget valt. Houdt u rekening met een marge van vijf tot tien procent.

Bouwkosten per vierkante en kubieke meter
In deze tabel ziet u gemiddelde bouwkosten voor een woning per m2 en per m3 inclusief btw. Deze kosten baseren wij op jarenlange ervaringen van aannemers en bouwbedrijven. De richtprijs omvat alleen de bouwprijs van de woning. Bijkomende kosten als leges, aansluitkosten nutsvoorzieningen, honorarium, grondonderzoek zijn niet meegenomen.

bouwkosten per m2* bouwkosten per m3**
Normale bouw tot 400 m3: 1520 460
Normale bouw, van 400 tot 550 m3: 1390 420
Normale bouw, vanaf 550 m3: 1280 390
Luxe bouw: 1455 + 440 +

 

Bekijk onze voorbeelden

1. Bungalow
2. Zadeldak
3. Mansardekapwoning
4. Schilddak

*De prijs per vierkante meter meten we van buitenkant muur tot buitenkant muur. Ter hoogte van de kap meten we vanaf anderhalve meter boven de vloer.

**De prijs per kubieke meter berekenen we over de buitenkant van de woning, dus de buitenkant van de muur, het dak en de onderkant van de vloer.

In deze berekening ontbreken, aflak schilderwerk, bouwkosten van de keuken en afwerking van badkamer en toiletruimte. Door de ruime keus in materiaal variëren deze kosten teveel.