Landelijke, eigentijdse schuurwoning Haringhuizen

Vlakbij Schagen in landelijk lintdorp Haringhuizen op de plek waar haar schilderachtige dorpskern overgaat in weidse weilanden en strakke akkers staat deze eigentijdse woning van streekeigen materialen.

Opvallend zijn haar twee geschakelde zadeldaken die net als boerendaken vroeger woning en bewoners beschermen tegen regen, storm, vorst en zon.

Aan de dichte zijde geven houten gevelplanken en kleine ramen beschutting en privacy. Juist heel uitnodigend aan die zijde is haar state-of-the-artentree.

Aan de open zijde biedt de glazen gevel een adembenemend uitzicht over de Noord-Hollandse polder. Stoere, robuuste balken dragen de overstekende daken waardoor de hele open zijde een veranda heeft.

Doordat beide dakdelen boven de woonkamer doorlopen, stap je van daaruit zo een buitenkamer in. Spectaculair is het op een geraamte van een stolp lijkende vierkant van balken dat dit dak draagt.



Locatie: Haringhuizen
Inhoud: 930
Gebruiksoppervlak: 170
Bouwwijze: traditioneel
Aannemer: Sinnige Bouw
Oplevering: 2017

Andere projecten