Nieuwbouw huis achter de kerk – Nieuwe Niedorp

Zicht over schijnbaar eindeloze akkers. Geen wonder dat de bewoners van dit achter de kerktoren verscholen, wat gedateerde huis kiezen voor nieuwbouw op dezelfde plek.

De donkere, houten geveldelen, oud ogende dakpannen en laag geplaatste kap van dit ontwerp doen denken aan boerenschuren in de omgeving. De mansardekap die je in dit deel van de Dorpsstraat vaker ziet, geeft de zolder meer bruikbare ruimte. Deze gebroken kap is bij dit woonhuis eigentijds verticaal doorgezet boven de muren. Het metselwerk van dikformaat steen is een speelse knipoog naar dat van de naastgelegen kerk.

Door optimale isolatie is dit de meest energiezuinige woning in de omtrek. Zo gebruikt de ventilatiewarmtepomp warmte van de ventilatieafvoer voor warm tapwater en de centrale verwarming. Door roosters in de kozijnen kunnen de bewoners natuurlijk ventileren.



Locatie: Nieuwe Niedorp
Inhoud: 550
Gebruiksoppervlak: 150
Bouwwijze: traditioneel
Aannemer: Mark Roemer - Kay Timmerwerken
Oplevering: 2011

Andere projecten