Video blog voor Klaver Makelaardij

Als partner van Klaver Makelaardij en als deskundige op het gebied van vergunningen, regelgeving en bouwen hebben wij samen een informatieve vlog opgenomen, zie hier het resultaat…


AIA-Architectuurprijs 2017 in Langedijk

AIA nomineert twee van onze projecten voor de architectuurprijs 2017…

Wij zijn erg blij met en trots op deze eervolle nominaties. Zeker omdat wij bij beide eigenzinnige, streekeigen en duurzame projecten zowel bij het ontwerp, aanvragen van alle vergunningen als bij de bouwvoorbereidingen betrokken waren.

Komt u ook op ons stemmen? Dat kan van 9 tot 22 juni 2017 in het schilderachtige Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk tijdens de kosteloze tentoonstelling De stad centraal, hedendaagse architectuur in Langedijk over de twintig genomineerde gebouwen voor deze AIA-architectuurprijs.

Wilt u onze ontwerpen eens in hun omgeving zien? Fiets dan na de prijsuitreiking op 22 juni 2017 om 14.00 uur onder leiding van een deskundige gids mee met de architectuurfietstocht langs alle genomineerde gebouwen.


Woonhuis plan Vaart in Alkmaar

Nu de steigers rondom de woning zijn afgebroken is het vakmanschap van de leidekkers goed zichtbaar geworden. De buitenkant van woning is daarmee bijna klaar.

Aannemer Appelman zal over een aantal weken het project opleveren.


Bedrijfspand A.N. Boekel BV

Met de open dagen bij A.N. Boekel BV hebben we een mooie periode afgesloten. Van ontwerp tot bouwbegeleiding zijn wij betrokken geweest bij de nieuwbouw van het prachtige bedrijfspand. Gefeliciteerd mannen van Boekel!


Hoogste punt van moderne schuurwoning bereikt

In Haringhuizen heeft aannemersbedrijf BOV de prefab kap geplaatst. Nu het hoogste punt is bereikt zijn de contouren van de schuurwoning goed zichtbaar.

Klik op deze link om de 3D impressies te bekijken.
image

image
image

Kapbergwoning in West-Graftdijk bijna klaar

De nieuwbouw van deze prachtige kapbergwoning in West-Graftdijk is bijna gereed.

De pergola aan de zijgevel moet nog geplaatst worden en de afbouw binnen is gestart.

Nog een paar maanden….

Kapbergwoning

Woning “Prinsenbeek”

Het ontwerp voor de nieuwbouw van deze moderne woning in Prinsenbeek is door de welstandscommissie goedgekeurd.


Eigenzinnig wonen mogelijk voor meer mensen

Nico Dekker ontdekte tijdens zijn werk bij zijn toenmalige werkgever dat er vraag is naar het ontwerp van eigenzinnige woningen die bereikbaar zijn voor verschillende budgetten. Met zijn onderneming springt hij nu handig in op deze vraag en ontwikkelde, naast de mogelijkheid om woningen op maat te laten ontwerpen, een aantal cataloguswoningen. Dit zijn woningen die allemaal hetzelfde uitgangspunt hebben, maar die aan de hand van kleine details toch helemaal naar de hand van de eigenaar kunnen worden gezet.


Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde zoekt bouwkundig Revit tekenaar.

Als Revit tekenaar oftewel 3D modelleur ben je actief met het tekenen aan projecten in de woningbouw.
Wij zoeken per direct een bouwkundig Revit tekenaar (MBO of HBO) met 0 tot 5 jaar ervaring, iemand voor 3 dagen per week, dienstverband in loondienst voor bepaalde tijd, of freelance.
Hou je van detailleren, heb je liefde voor het vak en voldoe je aan de criteria? Stuur dan je reactie met CV én beknopte portfolio aan;

Nico Dekker: info@nicodekker.com


Stolp Moerbeek

Het jaar is goed begonnen met een bijzondere opdracht  namelijk  de nieuwbouw van een stolpwoning in de Moerbeek.
Het maken van een schetsontwerp,  aanvragen van de omgevingsvergunning, de bouwvoorbereiding en bouwbegeleiding zijn onderdeel van deze opdracht.
De huidige stolp is sterk verouderd en verbouwen is daarom geen optie. De nieuwe stolp zal lijken op de huidige zodat het karakteristieke dorpsbeeld in stand blijft. Een sober gedetailleerde Noord Hollandse stolp.


Kinderdagverblijf De Keet aan de Langereis

Niedorp, 23-9-2011. Na een jarenlange zoektocht in de gemeente Niedorp heeft De Keet een geschikte locatie gevonden voor een nieuw kinderdagverblijf met BSO.

De eerste sfeerimpressies zijn inmiddels gemaakt en we zijn nu druk doende met het maken van het voorlopig ontwerp.

Aan de Langereis in Winkel wordt een voormalige stolpboerderij verbouwd voor naschoolse opvang voor basisschool kinderen. Geheel in landelijke stijl zal daar achter een nieuw kinderdagverblijf gebouwd worden.


Hoogste punt

Bouwline is voortvarend aan de slag gegaan. Vijf weken na de sloop is de kap al geplaatst.