verbouw schuur tot woning Prinsenhof

Vlakbij kleurrijk Anna Paulowna, tussen wat bebouwing aan het pastorale Pietershof, op een vroeger boerenerf met allerlei verschillende schuren, staat deze in een gigantische Wieringermeer-schuur gebouwde woning.
De woning lijkt te zweven in de reusachtige ruimte. Haar voorzijde steekt bijvoorbeeld door de bestaande gevel, haar andere zijden raken soms het eigenlijke dak, soms de bestaande gevel of staan daar juist weer ver vanaf. Op die manier ontstaan intrigerende, ruimtelijke effecten, zinderende zichtlijnen en daverend daglicht.
Zo kregen haar bewoners de gevraagde authentieke Wieringermeer-schuur met verrassend eigenzinnige woning.

Categorie:
  • Verbouwen
  • Verbouw


  • Locatie: Anna Paulowna
    Bouwwijze: Houtsketbouw
    Oplevering: 2019

    Andere projecten