Nieuwbouw sportzaal De Snip

Aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp ligt de openbare basisschool in jaren-dertig-stijl. In lijn met dit traditionalisme is de school monumentaal en zijn de omliggende woningen sober. Ook eenvoudig is het budget dat na de verbouwing van de school voor de sporthal rest. Dus is de sportzaal met eenvoudige materialen en een budgetsysteem gebouwd.

Ondanks de sobere materialen is de lichtinval goed. Symmetrisch geplaatste, rechthoekige ramen hoog in de sportzaal brengen veel licht. Ook de glazen corridor, ingang en het enorme raam met vrolijke sportertjes op de hoeken brengen veel licht binnen. Daarbij is de ruimtelijke indeling van de sportzaal ondanks het beperkte budget perfect. Verder herken je de hand van een bouwkundige aan het fraaie lijnenspel van raampartijen en toegang.



Opdrachtgever: Stichting Sportzaal De Snip
Locatie: Nieuwe Niedorp
Inhoud: 4000
Gebruiksoppervlak: 770
Bouwwijze: staalbouw
Aannemer: Jan Goet - Hardeman
Oplevering: 2015

  • sporthal
  • sporthal
  • sporthal
  • sporthal
  • sporthal

Andere projecten