Verbouw vroegere proefschuur aan de Langereis tot woning

Waar ooit de Reise naar de Zuiderzee stroomde, ligt nu de Langereis in Nieuwe Niedorp. Daar, met uitzicht op uitgestrekte weilanden, riet omrande sloten en kleurige tulpenvelden staat deze gigantische, vroegere boerenschuur.
Deze historisch unieke schuur was in de jaren dertig van de vorige eeuw proefschuur voor alle exemplaren die men in de net drooggelegde Wieringermeer zou bouwen. Onze uitdaging is in de reusachtige ruimte een knusse woning te creëren.
De vertrekken op haar verdieping reiken tot aan haar nok waarbij daverende doorzichten deze ruimtelijke werking versterken. De enige aanpassing aan haar oorspronkelijke buitenkant zijn stipt ontworpen enorme ruiten met uitzicht over de haast eindeloze polder…
De boerenschuur is zo kolossaal dat ook een schuur om fietsen te stallen en een garage om auto’s te parkeren onder haar dak passen.

Categorie:
  • Verbouwen
  • Verbouw


  • Locatie: Nieuwe Niedorp
    Inhoud: 2160
    Bouwwijze: traditioneel
    Oplevering: 2018

    • verbouw schuur tot woning
    • verbouw schuur tot woning
    • verbouw schuur tot woning
    • verbouw schuur tot woning
    • verbouw schuur tot woning
    • verbouw schuur tot woning
    • verbouw schuur tot woning
    • verbouw schuur tot woning

    Andere projecten